Зошто хијалуронот е неопходна состојка за нега на кожата кај мажите?

Постојат многу производи за нега на кожа. Доколку читате на интернет, може да налетате на комплицирани списоци со разни продукти и мал милион различни состојки. Тоа е фрустрирачки, особено ако се обидете да ги избегнете потенцијално опасните хемиски состојки. Сигурноста дека вашите производи за нега на кожата и производите за чешлање се направени со природни, органски состојки, честопати е борба.

Една од основните природни состојки која ви е потребна е хијалуронска киселина. Што е хијалуронот тоа и кои 5 придобивки ги нуди? 

Хијалуронска киселина е природно присутна супстанца која се наоѓа во кожата, течностите во зглобовите и сврзното ткиво кај луѓето и животните. Кај луѓето, 50% од хијалуронската киселина која се наоѓа во организмот е содржана во кожата. Затоа, третман со хијалуронска киселина е една од најприродните процедури во естетската медицина.

#1 Овозможува максимална влажност на клетките на кожата

Научниците откриле дека губењето на хијалуронска киселина е еден од клучните фактори во процесот на стареење. Тоа е така затоа што „епидермисот ја губи основната молекула одговорна за врзување и задржување на молекулите на водата, што резултира во губење на влажноста на кожата“.

#2 Ја менува штетата предизвикана од навиките на животниот стил

Некои животни навики како пушење, пиење и лоша исхрана, можат да имаат негативно влијание врз вашата кожа. Дури и ако сте направиле промени или да ги напуштите овие лоши навики, преостанатите ефекти можат да останат со вас. На пример, пушењето ја намалува количината на хијалуронска киселина присутна во надворешниот слој на вашата кожа.

#3 Ја прави кожата сјајна, нежна, а сепак природна – да блеска! 

#4 Помага против UV-зрачењето кој е најголем фактор за стареење на вашата кожа!

Американската академија за дерматологија и естетска медицина, препорачуваат апликација на заштитен фактор секој ден. Денес, најголем дел од кремите со хијалурон содржат и фактор. Наутро, при станување, измијте го вашето лице и нанесете дневна крема со фактор.

#5 Природно и неиритирачко дејство

Иритација на кожата предизвикана од производи за нега на кожата е лош знак и не смее да се случи! Дури и ако имате чувствителна кожа, заслужувате да имате сигурни, неритирачки производи што ќе ви донесат резултати. Без главоболки, црвенило, чешање и испади.

La Bellezza Center
Естетска и Медицинска Козметологија 
Адреса: булевар Видое Смилевски Бато број 3 & 7
Телефон: +389 70 222 601 / +389 2 2430 432 / +389 75 222 601
Е-mail: info@labellezza.com.mk