Овошни киселини и хемиски пилинзи – Препаратите од АХА киселини се употребуваат исклучиво во периодот од есен до пролет.

Наменети се како специјални третмани за годишно прочистување на кожата – нежни, но со своето дејство ја активираат клеточната миграција и ја забрзуваат реконструкција на дермисот и епидермисот, се активира микроциркулацијата, обезбедуваат микронутритиенти на соодветната област.

8 работи кои мора да ги знаете за хемиските пилинзи и овошните киселини

1.Хемиските пилинзи ја зголемуваат клеточната пролиферација!

-во нормална и здрава кожа, клетките се регенерираат и комплетно заменуваат во текот на 28 дена. Како кожата старее, овие процеси може и да се пролонгираат. Хемиските пилинзи може да го стимулираат овој процес повеќекратно да забрза и да се преполови времето на регенерација со што ќе добиете помлад и посјаен изглед.

2.Ја редуцираат хиперпигментацијата!

-преку прецес на exfoliation, хемиските пилинзи успеваат да делуваат врз пигментот исфрлајќи го надвор.

Хемиски Пилинзи – Исклучително ефикасни за разбивање на старечки флеки на дланките и лицето!

3.Ја зголемуваат продукцијата на колаген!

-дури и најмалата апликација на киселини, ја стимулира кожата и провоцира реакција. Овие реакции пак, стимулираат синтеза на нов колаген и други структурни компоненти.

4.Антибактериско дејство 

-со своето антибактериско дејство, тие делуваат преку намалување на процесите на “исфрлање” на лицето и превенираат состојби како acne breakouts.

5.Отстранување на мртвите клетки од кожата – anti aging терапија

6.За Реепителизација

-високи концетрации на регенерирачки и хидрирачки компоненти за интензивна реепителизација- обнова на епидермот, омекнува и елиминира мали бразди и други знаци на стареење или несовршености на кожата,подобрува текстура,изедначува тен и подобрува квалитет на кожа.

7.За акни како и лузни кои се резултат на акни, пеги, фини линии, проширени пори

8.Третман на Кератози

-груби, рожнати слоеви на лакти, колена, стапало.

Начин на употреба:

  • Овошните киселини со помали концентрации-се прават во серија од 6-8 (2 пати неделно)
  • Хемиските пилинзи се појаки(медицински)– се прават 4-6 (на две недели)

La Bellezza Center 
Естетска Дерматологија, Медицинска Козметологија и Туристичка Агенција
Адреса 1: булевар Видое Смилевски Бато број 3 – Туристичка Агенција
Адреса 2: булевар Видое Смилевски Бато број 7 – Естетска Дерматологија и Медицинска Козметологија
Телефон: +389 2 2430 432 / +389 70 222 601 / +389 70 268 009
Е-mail: info@labellezza.com.mk