Пејачката Мадона важи како една од жените кои се секогаш пример за свеж изглед и стегнато тело, но во последните неколку години, Мадона се соочи со сериозни критики за изгледот на нејзините раце(дланки). Најсериозна критика доби од светски познатиот медиум Dailymail.co.uk кој објави текст велејќи:

Madonna’s age gap… between her face and hand: Wrinkled mitts give away the singer’s age as she attends UFC bout in New York

Пејачката Мадона е позната по тоа дека не штеди кога се работи за убавина и секогаш се грижи за својот изглед особено на телото и лицето. По објавената статија и сликата што ја виде целиот Свет, покрај подмладувањето на лице, Мадона започна да оди и на третмани за подмладување на рацете.

Волшебниот омилен третман на Мадона се изведува со мезотерапија и хијалурон. Третманот со мезококтели се изведува така што со ситни иглички во кожата се внесуваат мезококтели – минимално инвазивна метода која се состои од вбризгување на инјекции со коктел од хијалурон, витамини, минерали, ензими, плацента, аминокиселини и други активни супстанци во поткожното ткиво.

Овие коктели стимулираат пред се интензивна нутриција и ревитализација на кожата и ткивата, имаат силно анти-оксидативно дејство, ја хидрираат кожата, ја стимулираат продукцијата на колаген кој е заслужен за младиот изглед на кожата и појачаниот тонус како и многу други витални ефекти.

Со нивното делување, крајниот ефект доведува до:

  • Подмладување, ревитализација и разубавување на кожата
  • Затегната, цврста и сјајна кожа
  • Превенција на појавување на први брчки и редукција на веќе постоечките
  • Природен лифтинг и затегнување на кожата

Цена за ваков третман со мезотерапија апроксимативно изнесува 1.500 денари.
Третманот може да се изведе и само со хијалуронски филери, додека пак мезококтелот е за дополнителна нега и исхрана на кожата и ткивото. 
За комплетна нега со мезококтели, препорачливо е постапката да се повторува на 2 месеца. 
Прочитајте повеќе за мезококтелите на следниот линк. Мезотерапија за Комплетна Ревитализација и Интензивна Нутриција на Кожата 

Aging Hands – Using Fillers for Hand Rejuvenation

ХИЈАЛУРОН за раце – брза, ефикасна и веднаш видлива промена и подмладување. Со текот на времето и како старееме, губитокот на волумен на рацете и дланките може да не направи да изгледаме многу постаро. Кога овој процес ќе започне, единствено решение е volume replacement therapy која се постигнува со хијалурон. Резултатите се брзи, ефикасни и веднаш видливи, а волуменот се враќа потполно. Оваа процедура се препорачува еднаш годишно, трае 20 минути со апликација на локална анестезија со крема.

При употреба на дермални филери, цените за 1 ml [цел шприц] се 200€ , а према потребите на клиентот, шприцот/дозата може да е и помала. За третман на пополнување на дланки со хијалуронски филери, потребно е 1 до 2 ml.

La Bellezza Center 
Естетска и Медицинска Козметологија
Адреса: булевар Видое Смилевски Бато број 3 & 7 – Естетска и Медицинска Козметологија
Телефон: +389 70 222 601 / +389 2 2430 432
Е-mail: info@labellezza.com.mk