АКНЕТЕРАПИЈА СО ЛАСЕР – Ласерот е една од најефикасните третмани на акни за трајно излекување на овој пред се здравствен па потоа естетски проблем на кожата.

Ласерот има антиинфламаторно дејство на лојните жлезди, па е одлична терапија за масна и проблематична кожа. Ласерскиот зрак моментално ја убива бактеријата Propionbacterium acne која е причинител на акните.

Се постигнува санација на воспалителните процеси, црвенилото и редукција на продукцијата на лојните жлезди.

Акнетерапијата со ласер помага и при процесот на заздравување на белезите од акни, затоа што делува на сите слоеви на кожата, причинувајки реепителизација на површинските слоеви и синтеза на колаген во подлабоките слоеви што доведува до санација на белезите – лузните, а исто таков ефект има и на ублажување и елиминирање на неестетските стрии (овие преставуваат всушност атрофија на кожата, раскинати колагени влакна, а поттикнувајќи ја продукцијата на колагени влакна постапно се заменуваат и ублажуваат дефектите на кожата, се затега и се израмнува, измазнува).

Не дозволувајте акните да ви го превземат целото ваше и вниманието на околината, да ве окупираат и да ја нарушат самопочитта и сигурноста во себе.

Имате избор. Закажете стручен преглед на кожата и препораки спрема индувидуалната состојба или кожен проблем и запомнете “Убавина, но здравјето пред се, ЧУСТВУВАЈТЕ СЕ ДОБРО ВО СВОЈАТА КОЖА”

Доколку сакате да прочитате за дополнителни третмани на акнетерапија – притиснете тука. Сите овие процедури ги изведува Специјалист Дерматолог.

La Bellezza Center 
Естетска Дерматологија, Медицинска Козметологија и Туристичка Агенција
Адреса 1: булевар Видое Смилевски Бато број 3 – Туристичка Агенција
Адреса 2: булевар Видое Смилевски Бато број 7 – Естетска Дерматологија и Медицинска Козметологија
Телефон: +389 2 2430 432 / +389 70 222 601 / +389 70 268 009
Е-mail: info@labellezza.com.mk