ВАСКУЛАРНИ ПРОБЛЕМИ – редукција и решавање на пред се здравствени но и неестетски васкуларни проблеми и промени на кожата, лезии, попуштени капилари на лице и тело, хемангиоми (црвени точкици).

Методите на лечење на проширени венули и капилари на лице и тело – оперативни или склерозација, се инванзивни и болни. Новата алтернатива на третман со ласер им нуди на пациентите потполно безболно, ефикасна, брза и безбедна постапка без нарушување на секојдневните активности.

Ласерскиот зрак поминува низ кожата не оштетувајќи ја, притоа и бива ресорбиран од страна на крвните садови што доведува до трајна облитерација на третираниот крвен сад преку процес на фототермокоагулација.

После извршениот третман единствено по должина на третираниот крвен сад може (но немора) да се види промена на боја и благ оток, кои исчезнуваат после неколку саати, а бидејќи третманот се изведува амбулантно, возможно е веднаш потоа пациентот нормално да си ги извршува секојдневните вообичаени обврски.

Бројот на третмани се одредува индувидуално према обемот и длабочината на лезиите на крвните садови.

La Bellezza Center 
Естетска Дерматологија, Медицинска Козметологија и Туристичка Агенција
Адреса 1: булевар Видое Смилевски Бато број 3 – Туристичка Агенција
Адреса 2: булевар Видое Смилевски Бато број 7 – Естетска Дерматологија и Медицинска Козметологија
Телефон: +389 2 2430 432 / +389 70 222 601 / +389 70 268 009
Е-mail: info@labellezza.com.mk