Медицинска Микродермоабразија – ,,За одбрана клиентела која ја разбира науката, за останатите постојат многу салони со козметички импровизации и агресивни реклами на курсисти,,

Дијамантската Микродермоабразија е процедура на површинско одстранување на stratum corneum (површинскиот слој на кожата) и ефикасна редукција на линиите околу очите, флеките на лицето како и лузните од акни. Оваа процедура стимулира обновување на клетките и создавање на колагенски влакна. Резултатите се конзистентни и трајни. Кожата после третманот брзо и видливо се подобрува, а клиентот може да продолжи со секојдневните активности.

Diamondtome – Подарете и на вашата кожа природна убавина и чистота на дијаманти со вистински дијаманти содржани во софистицираниот медицински апарат на Altair Cosmetics – California.

Индикации за микродермоабразија

  • Акни – посебно долготрајни акни и лузни од акни (стари и нови), кожа склона на акни која не реагира на вообичаените третмани на акни
  • Ремоделирање на кожата – посебно на атрофирана и остарена кожа без еластичност
  • Проширени Пори
  • Масна Кожа
  • Брчки – површински и длабоки брчки
  • Кожа оштетена од сонце на лицето и телото
  • Хиперкератоза на тело – задебелување на рожнати слоеви (лактови, колена, пети)
  • Сите врсти на лузни на лице и тело
  • Соларни и старечки пеги, хиперпигментации
  • Стрии

Видео – како делува Дијамантската Микродермоабразија

Во спречување и одстранување на сите овие несакани промени и процеси, во естетската и медицинска козметологија се користат низа нехируршки методи за подмладување, ремоделирање (agereversal) и одржување на физиолошки млада кожа, а La Bellezza центарот имаше задоволство да прва во Македонија ви го престави овој иновативен апарат за микродермоабразија на DIAMONDTOME, познат како лидер во технолошките иновации во медицинската козметологија.

Медицинската микродермоабразија е процес на контролирано одстранување на задебелениот и узумрен слој на кожата STRATUM CORNEUM а со цел да се одстрани старата кожа, изумрените клетки и со тоа одстранат несовршеностите на кожата како и несаканите промени на кожата настанати со стареењето.

STRATUM CORNEUM има 12 до 36 и повеќе слоеви на изумрени клетки кои со обичен пилинг во домашни услови неможе да се одстрани. Каков пилинг ќе се одбере многу е важно, затоа е важна добра проценка на состојбата на кожата, квалитетот, а после дермоабразијата и соодветни маски, серум према типот на кожата со различен состав на активни биолошки супстанции за заштита на оголениот слој.

Микродермоабразијата ја поттикнува микроциркулацијата, со што се овозможува подобра клеточна исхрана и побрзо и попотполно впивање на активните материи кои треба да допрат до колагенот и еластинот и причинуваат продукција на нови клетки. Промените настанати во stratum corneum праќаат импулси на базалните клетки на кожата да го убрзаат процесот на продукција на нови клетки на кожата и замена на старите слоеви со нови поздрави слоеви. Тој процес се вика РЕМОДЕЛИРАЊЕ НА КОЖАТА.

Со тоа, без видливи оштетувања на кожата а во некои случаи и потполно се одстрануваат брчките, лузните, дамките, старачките пеги, пигментациите причинети од сонце и сл. мелазми, акни, лузни од акни, појачаната маснотија на кожата, проширените пори…

ВИДЕО: 6 причини зошто ви е потребна Дијамантската Микродермабразија

За разлика од претходните генерации на апарати за дермоабразија кои се базирани на кристали (најчесто алуминиумоксиди), DIAMONDTOME користи прави дијаманти со различни дебелини ,поставени под 10 различни агли на 5 одделни носачи. Во текот на третманот, одстранетиот слој на задебелена, изумрена или оштетена кожа се всисува, елиминира (за пациентот постои и видлив дел од филтерот) додека со вакуумот истовремено се стимулираат фибробластите и зајакнува микроциркулацијата со што се забрзува обновата на клетките, регенерацијата на колагенот и еластинот што пак ќе доведе последователно до создавање на потполн нов епидермис, поголема еластичност на кожата и подобра текстура, со тоа и изразито посвеж изглед и драстично почист тен, ТЕН СО ЧИСТОТА НА ДИЈАМАНТИ.

Постапката се изведува на ПРОГРЕСИВЕН, а не на АГРЕСИВЕН начин.

Оптимални резултати се постигнуваат низ серија на третмани, не почесто од 10-15 дена што пак зависи од состојбата на кожата, проблемот, но и секако од посакуваната брзина за постигнување на ефектите.

Дијамантската микродермоабразија се препорачува и како ПОВРЕМЕН lunchpeel за моментален блескав и чист, свеж изглед на кожата!!!

Неинванзивни, нежно, безболно, стерилно, ефикасно, со веднаш двоен ефект на моментално видливи резултати како и пролонгиран ефект на активацијата на забрзана регенерација на базалните клетки.

Лесно, кратко, времетраење на третманот е 10 минути. Апсолутно безбедно, без никакви несакани ефекти.

Цена: 1.000,00 денари третман

La Bellezza Center 
Естетска и Медицинска Козметологија 
Адреса: булевар Видое Смилевски Бато број 3 & 7 – Естетска и Медицинска Козметологија
Facebook: La Bellezza & Instagram: La Bellezza Center
Телефон: +389 70 222 601 / +389 2 2430 432 / +389 70 268 009
Е-mail: info@labellezza.com.mk