Време е за сезонските хемиски пилинзи и дерматолошки третмани за кожа и лице. Одберете еден од палетата на третмани во Ла Белеца естетска дерматологија & медицинска козметологија.

1.Третмани со Хемиски Пилинзи – СЕЗОНАТА ЗАПОЧНА!

Овошни киселини и хемиски пилинзи – Препаратите од АХА киселини се употребуваат исклучиво во периодот од есен до пролет.

Наменети се како специјални третмани за годишно прочистување на кожата – нежни, но со своето дејство ја активираат клеточната миграција и ја забрзуваат реконструкција на дермисот и епидермисот, се активира микроциркулацијата, обезбедуваат микронутритиенти на соодветната област. Прочитајте повеќе за хемиските пилинзи со кликнување тука.

  • Класичен третман [парење, озонирање, мануелно чистење, пилинг маска под ласер и масажа] со 3 хемиски пилинзи, претежно наменет за масна кожа, акни, лузни од акни, отворени пори – 3.000 денари 
  • Три хемиски пилинзи со завршен мезококтел, наменет за нормална кожа и идеален третман за комплетен годишен рефреш на кожата на лицето – 3.500 денари

Луксизни третмани

  • Класичен третман [парење, озонирање, мануелно чистење, пилинг маска под ласер и масажа] со 3 хемиски пилинзи и дополнителни мезо коктели – 4.000 денари
  • Класичен третман [парење, озонирање, мануелно чистење, пилинг маска под ласер и масажа] со 3 хемиски пилинзи и micro-needling третман со дермапен – 5.000 денари

2.КЛАСИЧНИ ТРЕТМАНИ

  • Класичен третман  [парење, озонирање, мануелно чистење, пилинг маска под ласер и масажа] со дијамантска микродермабразија и мезококтели [хијалурон, витамини, ензими, амино киселини] ЦЕНА: 2.500 ден.
  • Класичен третман [парење, озонирање, мануелно чистење, пилинг маска под ласер и масажа] со дијамантска микродермабразија и мезококтели [хијалурон, витамини, ензими, амино киселини] и ласерска рејувенација [LASER SR – Skin Rejuvenation] ЦЕНА: 3.000 ден. 
  • Класичен третман [парење, озонирање, мануелно чистење, пилинг маска под ласер и масажа] со дијамантска микродермабразија и micro-needling третман со дермапен ЦЕНА: 3.000 ден.
  • Класичен третман [парење, озонирање, мануелно чистење, пилинг маска под ласер и масажа] со дијамантска микродермабразија со 3 хемиски пилинзи ЦЕНА: 3.000 ден.

3.Dermapen – micro-needling 

Најнов и револуционерен micro-needling на контролирано создавање на микро повреди во кожата која предизвикува цела каскада на настани кои резултираат со стимулурање на ослободување на фактори на раст, што предизвикуваат нови синтези на колаген и еластин кои пак имаат за цел да ја обноват, заздрават и подмладат кожата.

Се употребува за рејувенација, ремоделирање на лузни, отворени пори, за чистење на хиперпигментации и смирување на инфламатпрни акнозни состојби. Третманот се одредува спрема потребите на клиентот.
Прочитајте повеќе за оваа метода со кликнување тука.
Цена: 2000 денари.

4.ПРП (Platelet-Rich Plasma) – пакет за две особи

Автологна Биостимулација на Матични Стем Клетки со GROWTH FACTOR. Прочитајте повеќе за оваа метода со кликнување тука.
Пакет за две особи или пакет за една особа, ПРП на скалп и кожа на лице. 

Цена: 10.000 денари

Автологна Биостимулација на Матични Стем Клетки со GROWTH FACTOR

La Bellezza Center 
Естетска Дерматологија & Медицинска Козметологија 
Адреса: булевар Видое Смилевски Бато број 3 & 7 – Естетска Дерматологија и Медицинска Козметологија
Facebook: La Bellezza & Instagram: La Bellezza Center
Телефон: +389 70 222 601 / +389 2 2430 432
Е-mail: info@labellezza.com.mk