PROTOX: Неинвазната естетска медицина, односно козметолошката дерматологија, ја намали работата на пластичните хирурзи за 40% – вели истражувањето на British Association of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgeons.

Last year, the British Association of Plastic Surgeons revealed that cosmetic surgery is down 40 per cent.

Неколку причините поради кои неинвазивните (нехируршки) естетски процедури се најбрзо растечки медицински тренд во Светот:

  • Апликацијата трае од 10 до 20 минути
  • НЕ е потребна анестезија
  • Веднаш по апликација можете да се вратите на секојдневните активности како работа, спорт, рекреација и друго
  • Никој нема да примети дека на вас е направена некаква процедура, но сите ЌЕ ГИ ПРИМЕТАТ неверојатните промени кои се сосема природни и во граница на нормално, помлади и постегнато лице и кожа
  • Може да се постигне изглед и до 10 години помлад
  • Процедурите не се перманентни (трајни), така да лесно може да се дозираат и аплицираат според вашите желби и побарувања

Во Светот, се почесто мажите ги користат извонредните можности на естетската дерматологија и козметолошката медицина.

Најпопуларниот тренд на мажите во Лондон

Тимот од Dr Tijion Esho’s clinic во Лондон, во интервју за светски познатиот Independent.co.UK, ни ја открива тајната на совршениот изглед на британските адвокати и политичари.

There is however one surprising group of people turning to botox: professionals who need to hide their emotions.

Lawyers, psychiatrists, politicians, stockbrokers, detectives – there are certain people for whom keeping a straight face is paramount. So they’re turning to Botox, or, as it has been dubbed – “protox”

Зошто луѓето со ваков тип на професија се одлучуваат на Ботокс?

БОТОКС и ХИЈАЛУРОН треба да се сфатат како лична хигиена на лицето. Сосема е погрешено мислењето на клиентите дека првиот ботокс третман треба да се направи што подоцна. Напротив, времето за прв ботокс е токму во раните 30-ти кога и почнуваат да се појавуваат првите фини брчки. Тогаш се започнува со многу мали количини. Многу е потешко да подмладиш во подоцнежна фаза, кога брчките се поистакнати и повидливи.

Апликацијата на Ботокс може да биде во различни дози, количини како и намена, но, кај професионалци на кои им е потребно да ги скријат своите емоции, брчки, како и да ги подобрат контурите на своето лице, било кој начин на апликација е соодветен.

“Over time I’ve noticed a new wave of patients who are pursuing Botox to give them reduced or minimal expression” – вели Dr Esho во интервјуто за The Independent, додавајќи “it’s particularly common for people with “hyper-expressive” features who want to appear more calm or professional”.

I’ve seen a particular trend in professions such as law and banking, where patients in these careers feel that they will be taken more seriously.

Ботоксот ја затегнува кожата, видливите брчки се пеглаат, а се спречува појава на нови. 

Тоа е најфреквентната нехируршка естетска процедура во светот. Не постои ниту еден face lifting (затегнување на лицето) кој може така фино, елегантно, потполно да ги испегла брчките како Ботоксот. Како магија во рок од 7-10 дена по апликацијата вие ќе гледате како Ви се бришат брчките од челото, помеѓу носот-веѓите, околу очите и конечен резултат е до 10 години помлади.

Добро направен Ботокс третман е оној кој не се забележува

Наспроти најчестата реакција на заинтересираните пациенти дека лицето после треман ќе изгледа како „маска“ќе го цитираме еден професор на стручен конгрес во Париз при обука на тимот во Ла Белеца Центарот, каде главна порака беше: Добро направен Ботокс третман е оној кој не се забележува. Затоа е многу важно своето лице да го доверите на посебно едуцирани доктори специјалисти во оваа област.

БОТОКСОТ може да се користи и против потење, како третман на хиперхидроза (ексцесивно потење на дланките и пазувите).

Погледнете ги сите видеа за начини на апликација на ботокс и прочитајте повеќе за Ботоксот:

Доколку имате друг вид на проблеми на вашето лице и кожа како на пример акни или лузни од акни, Ви препорачуваме да прочитате за ДЕРМАПЕН (Dermapen) како и Skin Redensifier & Enhancer: Да ја регенерираме енергијата во дермисот!

La Bellezza Center 
Естетска и Медицинска Козметологија 
Адреса: булевар Видое Смилевски Бато број 3 & 7 – Естетска и Медицинска Козметологија
Телефон: +389 70 222 601 / +389 2 2430 432 / +389 70 268 009
Е-mail: info@labellezza.com.mk