ПРП методата е природен ЕЛИКСИР НА МЛАДОСТА со кои треба да се започне навреме за да се успори стареењето. Anti-aging медицината е нова гранка која одсем со неоперативно подмладување се занимава и со превенција на стареењето.

Автологна Биостимулација на Матични Стем Клетки со GROWTH FACTOR

Третманите со природни супстанци се секогаш хит низ светот. ПРП методата не само што подмладува туку и потполно ја регенерира и ревитализира кожата. Тоа се постигнува со примена на growth factor (ГФ), фактор на раст на клетките! Факторот на раст е клеточен протеин кој е вклучен во одредени природни механизми на регенерација на кожата. Тој влијае на:

  • засилена синтеза на колагенот и еластинот
  • стимулира раст и репродукција на клетките
  • ја обновува капиларната мрежа
  • го забрзува зараснување на раните, стриите и други лузни

Процесот на стареење неможеме да го сопреме, но можеме да го успориме со методата на создавање на нови млади клетки!

Методата се базира на стимулација на матичните (СТЕМ) клетки. Матичните клетки на кожата реагираат заедно со фактор на раст кои се добива од сопствената крвна плазма. Со оваа метода се подобрува и растот на косата. Тоа се постигнува со стимулација на фоликулите на влакната. Автологната биостимулација со фактор на раст е најприроден начин на подмладување на кожата.

Се користат исклучиво сопствени ресурси, вашата сопствена крв. Од неа се изолира плазмата, а пак од плазмата тромбоцитите. На крај, од тромбоцитете се изолира факторот на раст. Супстратот со посебна техника се враќа под кожата.

Не треба да се заборави дека не старее само кожата него и масното ткиво под неа (кое пак изобилува со stem-матични клетки) и ја губи својата конзистенција. Со овој третман опфатено е и тоа!

Опасност од алергиски реакции е исклучена затоа што се работи со сопствени ресурси. Овој третман го зајакнува имунитетот на кожата, а со годините имунолошкиот систем на телото опаѓа па во телото се случуваат одредени промени, а првите знаци се одразуваат на кожата. На неодамнешниот стручен конгрес во Женева своите искуства ги преставија клиники од Швајцарија, Италија, Белгија, Франција, Јапонија. Нема сомнение дека Биостимулација ГФ денес е највисокиот домет во нехируршкото подмладување.

НЕ Е ПРЕМНОГУ АКО СЕ КАЖЕ – НОВА КОЖА ЗА 100 ДЕНА.

Цена за ПРП процедурата изнесува 9.000,00 денари и се работи исклучиво со Регенлаб/RegenLab. 
REGENLABRegen Lab is a global leader in products for autologous regenerative medicine based on freshly prepared platelet rich plasma (platelet concentrate) 

La Bellezza Center 
Естетска & Медицинска Козметологија 
Адреса: булевар Видое Смилевски Бато број 3 & 7 – Естетска и Медицинска Козметологија
Телефон: +389 70 222 601 / +389 2 2430 432 / +389 75 222 601
Е-mail: info@labellezza.com.mk