Friday, April 19, 2024
spot_img

Baby Botox

Во светот на естетската и медицинска козметологија, пластичната хирургија и козметичка хирургија, ботоксот е една од најефикасните и најбарани процедури. Меѓутоа, како се развива употребата на ботоксот, се користат се повеќе техники за совладување на оваа метода. На тој начин се постигнува максимален ефект со минимални дози. Во наредниот период, на нашата веб-страна ќе можете да прочитате повеќе за процедурите како Baby Botox, Minimal Botox, Preventive Botox & BOTOX for Men!

Придобивки од baby botox? 

Baby botox е аплицирање на ботокс во минимални дози за максимална корекција на одредена регија. Сепак, baby botox-от затега но не блокира баш исто како и нормалната доза на ботокс. За успешно аплицирање, најважно е докторот да ја знае анатомијата на лицето перфектно! На тој начин, со инјектирање во помалку но вистински точки, може да се добие најдобар ефект со минимална доза.

“It is applied lower dosage with a small amount injection. To be successful, face anatomy must be known well. In this way operation is completed by injecting just enough amount of botox to the right spots. To have natural results with baby botox, injections are done very carefully”. – dr Güncel ÖZTÜRK, Europan Board Certified Plastic surgeon.

Како се аплицира?

Baby botox процедурата се состои исто така од botullinum toxin. Инјектирање на само мал дел од оваа супстанца е доволен за намалена контракција и релаксирање на мускулите. Се инјектира внимателно во времетраење од максимум 15 минути. Ефектот почнува да се гледа за неколку дена до 1 недела, а при корекција на брчки на лицето, се добива помлад изглед без притоа да се блокираат гримасите.

While fixing wrinkles on face, young and natural look is achieved without blocking the gestures.

Најчесто се користи во следните регии:

Најчесто baby botox процедурата се користи за регијата околу очите позната како crows feet и фини линии и брчки на челото и помеѓу очите. Ефектите на ботоксот не се перманентни, па затоа се препорачува повторување на процедурата за 6 месеци. За секој следна сесија, дозата на инјектирање се одредува повторно.

Колку чини еден третман?

Цената на третман со baby botox се пресметува според ботокс единици на местото на апликација. Секако, цената е многу помала од инјектирање на цела доза која чини 50 евра по регија.

Дали апликацијата на ботокс е безбедна процедура?

Апсолутно да. Ботоксот не само што е безбедна процедура доколку се употребува од професионално обучен лекар, туку и е една од најбараните естетски процедури во светот!

Прочитајте повеќе во статија на светски познатиот магазин ALLURE: What Is “Baby Botox”? Plastic Surgeons Explain the New Trend in Injectables.

La Bellezza Center 
Естетска & Медицинска Козметологија 
Адреса: булевар Видое Смилевски Бато број 3 & 7
Телефон: +389 70 222 601 / +389 2 2430 432 / +389 70 268 009
Е-mail: [email protected]

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular