dermapen

Dermapen: револуционерен дерматолошки метод познат и како micro-needling. Дермапен работи преку контролирано создавање на микро повреди во кожата која предизвикува цела каскада на настани кои стимулираат ослободување на фактори на раст, што предизвикуваат нови синтези на колаген и еластин кои пак имаат за цел да ја обноват, заздрават и подмладат кожата.

DERMAPEN: Достапен во Ла Белеца центарот

Процесот на ремоделирање и резултатите се гледаат со текот на времето, а некогаш дури за само неколку дена при комбинација на оваа метода со останати anti-aging процедури.

Дермапенот се користи за лекување и видно подобрување на изгледот и состојбата на лице. Со различни методи се користи во комбинација за корекција или подобрување на состојбата на:
  • Фини брчки, пушачки брчки над усни, околу очи, чело, врат и деколте
  • Хируршки лузни, лузни од траума, лузни од изгореници, лузни од акни
  • Стрии на градите и телото и лабава кожа на тело
  • Затегнување на кожата, намалување на големи, проширени пори
  • Пигментации
  • Подобрување на состојбата на скалпот и косата
Колку третмани со ДЕРМАПЕН се препорачува за подмладување, за акни, лузни или стрии?
  • ПОДМЛАДУВАЊЕ: 4-6 третмани, еден третман на 4 недели.
  • АКНИ и ЛУЗНИ: 6 третмани, еден третман на 6 недели.
  • СТРИИ: 4-8 третмани, еден третман на 4 до 6 недели.
  • РАСТ и РЕГЕНЕРАЦИЈА НА КОСА: 6 до 12 месечен третман, а најдобри ефекти во комбинација со ПРП метода и филер за коса.

За оптимални резултати препорачуваме период на ефективни активни креми како витамините A, C или Resveratrol & Procyanid.

ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

1.Дали е безбеден ДЕРМАПЕНОТ? Постапката е минимално инвазивна, а процесот на лекување е брз.

2.Дали има несакани ефекти или ризици поврзани со ДЕРМАПЕН? Несакани ефекти со Дермапен обично се губат во рок од 24-48 часа. Тие вклучуваат црвенило, пецкање, чешање и затегнатост на кожата. Тоа е нормално и очекувано и е само процес со кој кожата се прочистува од отровите.

3.Може ли третманот со Дермапен да се комбинира со хемиски пилинг на кожата? Општо земено, одговорот е ДА, и тоа може да биде добра комбинација на третмани на секои 3 недели.

4.Колку чини еден третман? Цената на еден третман е 3.000 денари

ПОСТАПКА: Постапката трае од 20 до 30 минути за целото лице. За обновување и побрзо заздравување на кожата на нашите клиенти ние секогаш користиме и третман со мезококтели за интензивна нутриција дополнети со PDT/LED светла.

Видео: Процедура на Работа и Начин на Делување

 La Bellezza Center
Естетска и Медицинска Козметологија 
Адреса: булевар Видое Смилевски Бато број 3 & 7
Телефон: +389 70 222 601 / +389 2 2430 432 / +389 75 222 601
Е-mail: info@labellezza.com.mk