Wednesday, May 22, 2024
spot_img
домаНовости и БлогБлог и ЗанимливостиEMSCULPT (4D) во Ла Белеца - најнова машина со 4 рачки!

EMSCULPT (4D) во Ла Белеца – најнова машина со 4 рачки!

Што е EMSCULPT? Машина со која се стимулира МАКСИМАЛНА мускулна контракција (supramaximal muscle work) односно супер-преоптоварување. Со користење на фокусирана електромагнетна енергија со висок интензитет, се предизвикуваат таканаречените супрамаксимални контракции (вид на мускулни контракции кои што не може да се постигат со доброволно дејство на мускулите). Тогаш нашите мускули функционираат со својот максимален капацитет, а локалниот метаболизам е исто така максимално стимулиран.

EMSculpt во суштина предизвикува 20.000 мускулни контракции за 30 минути.

Машината се користи за 1) слабеење, разбивање на масните наслаги 2) затегнување на телото 3) мускулна хипертрофија (зголемување на волумен на мускулот) како и 4) мускулна хиперплазија (зголемување на бројот на мускулни влакна)

Како функционира? Погледнете на видеото.

Она што го издвојува EMSculpt од oстанатите апарати е неговата двојна функција: не само што ги колабира масните клетки (докажана загуба и до 19% по само пакет од третмани), туку истовремено гради мускулни влакна (приближно 16%) за повеќе дефинирани стомачни, заоблен задник, нозе или раце. Во една научна студија се објави дека се постигнува дури 10% намалување на дијастазата, абдоминалната поделба што се јавува обично во бременоста.

EMSculpt во суштина предизвикува 20.000 мускулни контракции за 30 минути, стегајќи ги мускулите над било каков вид на физиолошка норма и насочувајќи се кон губење на маснотии во областа на мускулите – нешто што само со стомачни вежби никогаш не може да го постигнеме. За време на овие интензивни пулсирања, мускулите интензивно испуштаат хемикалии локално. Потоа тие им сигнализираат на масните клетки во областа за да ја разградат нивната содржина и да ги ослободат како слободни масни киселини. Обилното изобилство на масни киселини ги надминува масните клетки, предизвикувајќи нивно неправилно функционирање и умирање, по што тие се метаболизираат од телото и се излачуваат како отпад.

За мускулите, во меѓувреме, се вели дека претрпуваат големи клеточни промени, задебелување и зајакнување (со енергијата на уредот која влијае на целата обвивка на стомакот). За задникот, има посебен протокол. Таму во таа регија, апаратот има за цел да ги изгради глутеалните мускули да се заокружат, без оглед на уништување на маснотии кои ја подобруваат формата во областа. Но, како навистина се чувствува тоа? Како интензивен тренинг. Освен неколку разлики! Затоа што сте легнати – не се потите или задишувате, како за време на интензивно вежбање.

Поконкретно, 30-минутниот протокол на стомачни циклуси минува низ три фази. Опипливата разлика помеѓу првите две е скоро незабележлива, со тоа што втората фаза трае подолго и е повеќе изразена од првата фаза, бидејќи машината го контрахира мускулот „илјада пати за неколку секунди“ наспроти „сто пати во неколку секунди. Лекарот го модифицира интензитетот на контракциите врз основа на желбата и подносливоста на пациентот.

Она што се чувствува како суптилно затегнување на мускулите и некои благи трнежи со интензитет од 10 или 20 проценти, растат до крајно зафаќање и повлекување нагоре со поостри удари. Вие всушност може да забележите како мускулите се издигнуваат од вашиот стомак. Третата фаза на третман е најиздржлива, според мислење на повеќето што го користеле EMSculpt. Она што се чувствува како силно работење на мускулите е резултат на низа многу бавни, намерни контракции (околу 10 во секунда) дизајнирани да исфрлат отрови или млечна киселина испуштени од мускулите до максимум, така што нема претерано зголемување и ниту една од опасностите од прекумерно вежбање. И, за волја на вистината, ниту една од болките како после вежбање.

Оваа технологија е наменета да дејствува како додаток на активниот, здрав начин на живот, а не замена за редовна и квалитетна исхрана или редовно вежбање.

Редовната цена за еден третман е 2.000 денари сесија, а за пакет од 10 x EMSculpt третмани е 8.000 денари.

👩‍⚕️ La Bellezza Center Skopje, over 31 years experience in skin, aesthetics & medical cosmetology.
➡️ www.LaBellezza.com.mk & [email protected]
☎️ +389 70 222 601 📞 +389 75 222 601
➡️ Address: Vidoe Smilevski Bato 3, 1000 Skopje 
➡️ EMSCULPT, Skin, Skincare, Beauty, Cosmetic, Cosmetology.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular