Monday, July 15, 2024
spot_img
домаЛасер терапијаЛасерска Рејувенација за подмладување на кожата

Ласерска Рејувенација за подмладување на кожата

Имајќи во предвид дека денешниот императив на модерна жена е да што подолго го задржува младешкиот, свеж и убав изглед на својата кожа, ласерската рејувенација е дел од новата ера во борбата против стареење на кожата. Под дејство на ласерскиот сноп на светлина со одредена таласна должина, се стимулираат клетки во кожата да создаваат нов колаген и еластичн кои придунесуваат до подобрување и одржување на тонусот на кожата и значително ги редуцираат односно одлагаат знаците на стареење.

Со хируршките методи можат да се корегираат промени во процесот на стареење како на пример вишокот на кожа, опуштени мускули на лицето, но промените настанати при стареење во самата структура на кожата како фините брчки, ирегуларни пигментации, испукани капилари можат во голема мера да се решат со примена на медицинските препарати: ласери и ултразвуци.

Ласертската рејувенација, покрај ултразвукот HIFU, е една од најдобрите инвестиции за вашето лице

Третманот трае брзо, нема ‘downtime’ што значи никој нема ризик од црвенила, модринки, може веднаш да се вратите на секојдневната работа, а ефектот во внатрешноста на кожата е моментален. Се стимулира реизградба на колаген уште со првиот третман, а целта на долг рок е да се одложи стареењето и да се добие на квалитет на кожата: помлада и посјајна кожа, блескав тен, особено ако се прави во комбинација со една од препорачаните третмани:

  • Нутри “booster” мезо (2.000 денари) во комбинација со еден третман на ласерска рејувенација (1.500 денари) – пакет цена од 2.500 денари 
  • Хидратантен мезокотел (2.000 денари) во комбинација со еден третман на ласерска рејувенација (1.500 денари) – пакет цена од 2.500 денари 
  • Витамински мезококтел (2.000 денари) во комбинација со еден третман на ласерска рејувенација (1.500 денари) – пакет цена од 2.500 денари 
  • Хијалурон “BOOSTER” мезо (2.500 денари) во комбинација со еден третман на ласерска рејувенација (1.500 денари) – пакет цена од 3.000 денари 
  • MESO-LUX (3.000 денари) & ласер и вклучува – Дерматолошки третман на лице со апликација на мезококтел по избор на дерматолог & micro-needling процедура (DERMAPEN) во комбинација со еден третман на ласерска рејувенација (1.500 денари) – пакет цена од 3.500 денари 

Блескавата кожа зависи од нејзината способност да ја рефлектира светлоста

Блескавиот тен и кожа зависат од повеќе фактори. Пред се, од мрежата од колагенски влакна, еластичноста, па така и од одстранување на отпадните, токсични материи, како и самата исхрана на кожата. Тој е комплициран и сепофатен процес, но сепак доколку правило и навремено се пристапи, резултатите се најдобро на долг рок.

Цената на поединечен ласерски третман за рејувенација на лице е 1.500 денари.
Колку често се прави? Се препорачува еднаш на 2-4 недели.

Репрограмирајте ги „протеините“ на младоста – Wrinkle repair, реставрира цврстина на кожата, подтикнува обнова на колагенот и еластинот, ласерот има силен лифтинг ефект.

La Bellezza Center Skopje
30 years experience in skin, aesthetics & medical cosmetology.
www.LaBellezza.com.mk & [email protected]+389 70222601 +389 75222601
Address: Vidoe Smilevski Bato 3, 1000 Skopje

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular