Wednesday, May 25, 2022
spot_img
домаSlim & BodyЛПГ – LPG Velasmooth – velashape технологии

ЛПГ – LPG Velasmooth – velashape технологии

LPG е првиoт инструмент за таканареченото body-sculpting и зацврстување на телото, заверена од страна на американската Прехрамбената и Лекарската администрација (FDA – Food and Drug Administration) со цел ефикасно подобрување на целулитoт и намалување на масните акумулации.

Најдобар третман за разбивање на целулит!

Најдобар третман за разбивање на висцералниот целулит е LPG – можете да сте слаби, можете да држите идеален режим на исхрана и упорно да вежбате, а од целулитот никако да неможете да се решите. Затоа е тука најновата ЛПГ Технологија! Целулитот можете да го сватите како метастази кои од ден на ден се шири, пушта подлабоки корени и потребно е што поскоро да се елиминира.

Непосреден ефект сo очигледнa и долгорочна ефикасност на слабеење нa телото, контурирање и обликување, намалување нa целулитот,затегање на кожата. Повеќе од 10.000 жени секојдневно сe подложуваат на LPG. Третманите се повторуваат на 3-5 дена во времетраење од 30 мин., препорачливо во сесија од 10 пати.

Новиот модел на ЛПГ технологија во Ла Белеца ги комбинира антенски и 3 фотони (црвена, зелена, сина) систем кои генерираат топлина

Таа навлегува во кожата до длабочина од 15 милиметри со механички движења што е далеку повеќе од длабочината на други уреди во моментов на пазарот. Додека топлина се спроведува, механичките, движење се вршат истовремено и тоа ја прави кожата пофлексибилна и така го намалува целулитот, ја подобрува фигурата на телото и површината на кожата многу побрзо. Но, предноста на новиот модел на ЛПГ е во истовременото дејство на ласерски липо систем, нови патентирани технологии – електро оптичка синергија како и вградена биполарна РФ (Радиофреквенца).

Ласерскиот сноп зраци го стимулира поткожното дермална ткиво, колагенот и еластичните влакна, предизвикуваат хиперплазија, па прави третираната површина на кожата да се намалува, значи воедно се контролира еластичноста.

Радиофрекфенцата (РФ) и црвена, сина и зелена светлинска терапија генерираат топлина со зголемување на содржината на кислород во клетките на кожата. Посебните вакуум ролери со масажата го прават подобар топлинскиот спроводлив ефект. Го зголемува метаболизмот ефикасно и ја намалува масната акумулација преку лимфна дренажа. Ја зголемува еластичноста на кожното ткиво и ја прави кожата помазна и нежна.

ВИДЕО – Принцип на делување на LPG технологијата

Како да достигнете максимални ефекти од оваа метода?

За постигнување на неверојатни и заудувачки резултати кои ќе траат во наредните 6 месеци па и повеќе од 1 години со правилно одржување, ви препорачуваме следно:

La Bellezza Center 
Естетска Дерматологија & Медицинска Козметологија 
Адреса: булевар Видое Смилевски Бато број 3 & 7 – Естетска Дерматологија и Медицинска Козметологија
Facebook: La Bellezza Instagram: La Bellezza Center
Телефон: +389 70 222 601 / +389 2 2430 432 / +389 70 268 009
Е-mail: info@labellezza.com.mk

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular