Ла Белеца се придружува кон акцијата на Светската здравствена организација и Обединети нации за месец октомври кој е посветен на борбата против ракот на дојка. Преку разни кампањи, се повикува на активна едукација за ракот на дојка и за важностите на рана детекција и превенција на оваа болест. Со приклучување кон целите на оваа кампања, се приклучувате во борба што секојдневно ја водат милиони жени во светот.

Ви споделуваме неколку факти но и совети од Светската здравствена организација за превенција на рак на дојка:

La Bellezza Center 
Естетска & Медицинска Козметологија 
Адреса: булевар Видое Смилевски Бато број 3 & 7
Телефон: +389 70 222 601 / +389 2 2430 432 / +389 75 222 601
Е-mail: info@labellezza.com.mk