Убави сте, паметни, успешни, а не можете да се изборите со вишокот на килограми? Слаба воља? Недостаток на мотивација и дисциплина?

КАВИТАЦИЈА – Комјутерски контролиран апарат, интелегентен дизајн кој во себе обединува 4 различни методи (апарати) неопходни за решавање на проблемите со целулитот, поставени во 2 сонди за тело и 2 за лице кои истовремено делуваат на вашата третирана кожа и подкожни структури и кои доведуваат до фантатични резултати.

Неинванзивна, безболна, сигурна и брза алтернатива на хируршката липосуцкија. Брза и ефикасна метода со едноставна примена, нежна и неинвазивна терапија за успешно намалување на целулитот и локални масни наслаги. Прецизно одстранување на локалните масни наслаги и целулитот на стомак, задница, бутини, колена, надлактици.

 

Емисија на ултразвучни бранови доведуваат до кавитациски феномен во масното ткиво (липолиза) што има за последица разбивање на масните клетки до масни киселини и глицерол, кои пак се вклучуваат во нормалните метаболитички процеси во црниот дроб. Ослободената маст се усмерува спрема лимфните садови и се елиминира од телото по природен пат на лимфна дренажа. Затоа после кавитација веднаш се препорачува засилена лимфна дренажа во СКАФАНДЕР ЗА ЛИМФНА ДРЕНАЖА-30мин.

Со оваа метода успешно се решава ,,пивскиот стомак,, како чест проблем кај машката популација.

Напредната технологија на кавитацијата овозможува концентрација на енергијата на точно одредена длабина во ткивото, што осигурува селективно разбивање на масните клетки во поткожното ткиво. Површината на кожата, нервите, мускулите, крвните гранки при тоа остануваат недопрени, заштитени. Маснотијата од разбиените масни клетки во облик на триглицериди се излеваат во меѓуклеточната течност, каде под дејство на ензими се разградуваат во глицерол и прости масни киселини. Растворливиот во вода глицерол продира во крвотокот и се користи како извор на енергија, нерастворливите прости масни киселини одат спрема црниот дроб, каде се разложуваа како и секоја друга проста масна киселина од храната. Затоа уште со првиот третман резултатите се видливи. Сепак, УЛТРАЗВУЧНАТА ЛИПОСУКЦИЈА ИМА ПРОДОЛЖЕНО ДЕЈСТВО па за оптимални резултати потребни се 2 недели.

Се смета дека главен виновник за појава на целулитот е женскиот хормон естрогенот, затоа најдобар термин за почеток на третман се првите 10 дена од почеток на циклусот кога неговото ниво е најмало.

Надоградбата на Кавитација со други методи за разбивање на целулит и топење на масни наслаги нуди дополнителни предности и побрзи резултати.

La Bellezza Center 
Естетска Дерматологија, Медицинска Козметологија и Туристичка Агенција
Адреса 1: булевар Видое Смилевски Бато број 3 – Туристичка Агенција
Адреса 2: булевар Видое Смилевски Бато број 7 – Естетска Дерматологија и Медицинска Козметологија
Телефон: +389 2 2430 432 / +389 70 222 601 / +389 70 268 009
Е-mail: info@labellezza.com.mk