Wednesday, May 18, 2022
spot_img
домаЕстетска ДерматологијаКриотерапија - Cutaneous Cryosurgery

Криотерапија – Cutaneous Cryosurgery

CUTANEOUS CRYOSURGERY – Криохирургија или криотерапија е третман во кој се употребува екстремно ниска температура за третман на абнормални или несакани надворешни ткива

Криотерапијата се користи при разни кожни израстоци, брадавици (warts, actinic keratosis, seborrhoeic keratosis, solar lentigo, molluscum contagiosum, dermatofibroma, granuloma annulare, herpes labialis, acne, xantelasma…), како и третман на голем дел бенигни, преканцерогени или малигни канцери на кожата.

Криотерапијата е воведување на многу ниска температура со течен азот од минус 40степени C сопроба,до минус 196 C со крио апарат, спреј. На толку ниска температурa, клетките се расцепуваат, кинат, уништуваат низ процес на создавање на ледени кристали во нивните структури.

Криотерапијата е популарна метода. Таа е генерално најнеинвазивна во однос на други хируршки методи, со незначителна болка, пецкање и најважно без или со незначително мала лузна на излеченото кожно заболување.

ЦЕНА: Поединечен третман на брадавица, жуљ или сличен кожен проблем 200 денари. Третман на цела регија 500 денари.
Препорака: 
третманите се повторуваат на 7 до 10 дена (потребни се од 2 до 4 третмани).

Криотерапијата има исклучително добри резултати и во третман на жуљеви на стопала!

La Bellezza Center 
Естетска и Медицинска Козметологија 
Адреса: булевар Видое Смилевски Бато број 3 & 7 – Естетска и Медицинска Козметологија
Facebook: La Bellezza & Instagram: La Bellezza Center
Телефон: +389 70 222 601 / +389 2 2430 432 / +389 70 268 009
Е-mail: info@labellezza.com.mk

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular