Wednesday, May 25, 2022
spot_img
домаSlim & BodyМезотерапија: Коктел за разбивање масни наслаги и целулит!

Мезотерапија: Коктел за разбивање масни наслаги и целулит!

Мезотерапијата со коктели за разбивање масни наслаги и целулит односно Mesolipolysis & Cellucare е еден од најефикасните и докажан методи. Комбинацијата на супстанци и нивното синергетско дејство преку мезотерапијата има докажано силно дејство. Овој коктел го раствара масното ткиво. На тој начин, ткивото се детоксицира и почнува да дише, па се враќа во нормала.

Најнова формула и комбинација на супстанци: 

  • Состојки: Phosphatidylcholine, L-Carnitine & Collagenase
  • ЦЕНА: 1.200 денари. 
  • ПРОМОЦИИ: 10 третмани 9.000 денари
  • Начин на апликација: еднаш во неделата, можен е мал дискомфорт.

Кога е во прашање целулитот мора да се потенцира посебната ефикасност на оваа хемиска метода и нејзината супериорност во однос на механичките методи [масажи, ендермологии, кавитации] кои сепак се одлична надополна.

Се работи за научно унапредена формула на мезотераписки коктел – формулиран да биде во синергија, со цел борба против дифузниот целулит, делувајки како на површинските така и на длабоките партии на ткивото на кожата. Активира липолиза, намалувајќи го депото на масти, посебно погодно за решавање на проблемите со локално депонирано масно ткиво на поедини места каде не помагаат диети, козметички апарати, физички вежби и слично.

  • Fat burn injection
  • Време на третман: 5 до 10 минути.
  • Процедурата е минимално инвазивна и пациентот може да почувствува само мал и краток дискомфорт.

Резултатите се впечатлива визуелна редукција на целулитот и масните наслаги уште во текот на фазите на третманот. Сепак, битно е да се знае дека како што сите сме посебни и различни така кај секого ќе имаме индивидуален пристап а со тоа и индивидуален резултат.

👩‍⚕️ La Bellezza Center Skopje, over 29 years experience in skin, aesthetics & medical cosmetology.
➡️ www.LaBellezza.com.mk & info@labellezza.com.mk
☎️ +389 70 222 601 📞 +389 75 222 601
➡️ Address: Vidoe Smilevski Bato 3, 1000 Skopje 
➡️ Skin, Skincare, Beauty, Cosmetic, Cosmetology, Fat loss.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular