Медицинска Микродермоабразија – ,,За одбрана клиентела која ја разбира науката, за останатите постојат многу салони со козметички импровизации и агресивни реклами на курсисти,,

Дијамантската Микродермоабразија е процедура на површинско отстранување на stratum corneum (површинскиот слој на кожата) и ефикасна редукција на линиите околу очите, флеките на лицето како и лузните од акни. Оваа процедура стимулира обновување на клетките и создавање на колагенски влакна. Резултатите се конзистентни и трајни. Кожата после третманот брзо и видливо се подобрува, а клиентот може да продолжи со секојдневните активности. Една од најбитните карактеристики е подобрување на пенетрацијата на секаков вид на креми, лосиони, серуми и останато.

Видео – како делува Дијамантската Микродермоабразија

Diamondtome – Подарете и на вашата кожа природна убавина и чистота на дијаманти со вистински дијаманти содржани во софистицираниот медицински апарат на Altair Cosmetics – California.

Индикации за микродермоабразија

  • Акни – посебно долготрајни акни и лузни од акни (стари и нови), кожа склона на акни која не реагира на вообичаените третмани на акни
  • Ремоделирање на кожата – посебно на атрофирана и остарена кожа без еластичност
  • Проширени Пори
  • Масна Кожа
  • Кожа оштетена од сонце на лицето и телото
  • Хиперкератоза на тело – задебелување на рожнати слоеви (лактови, колена, пети)
  • Сите врсти на лузни на лице и тело
  • Соларни и старечки пеги, хиперпигментации
  • Стрии

Во спречување и одстранување на сите овие несакани промени и процеси, во естетската и медицинска козметологија се користат низа нехируршки методи за подмладување, ремоделирање (age-reversal) и одржување на физиолошки млада кожа, а ние имавме задоволство први во Македонија да ви го преставиме овој иновативен апарат за микродермоабразија на DIAMONDTOME, познат како лидер во технолошките иновации во медицинската козметологија.

Медицинската микродермоабразија е процес на контролирано одстранување на задебелениот и узумрен слој на кожата STRATUM CORNEUM а со цел да се одстрани старата кожа, изумрените клетки и со тоа одстранат несовршеностите на кожата како и несаканите промени на кожата настанати со стареењето.

STRATUM CORNEUM има 12 до 36 и повеќе слоеви на изумрени клетки кои со обичен пилинг во домашни услови неможе да се одстрани. Каков пилинг ќе се одбере многу е важно, затоа е важна добра проценка на состојбата на кожата, квалитетот, а после дермоабразијата и соодветни маски, серум према типот на кожата со различен состав на активни биолошки супстанции за заштита на оголениот слој.

Микродермоабразијата ја поттикнува микроциркулацијата, со што се овозможува подобра клеточна исхрана и побрзо и попотполно впивање на активните материи кои треба да допрат до колагенот и еластинот и причинуваат продукција на нови клетки. Промените настанати во stratum corneum праќаат импулси на базалните клетки на кожата да го убрзаат процесот на продукција на нови клетки на кожата и замена на старите слоеви со нови поздрави слоеви. Тој процес се вика РЕМОДЕЛИРАЊЕ НА КОЖАТА.

 

Постапката се изведува на ПРОГРЕСИВЕН, а не на АГРЕСИВЕН начин.

Оптимални резултати се постигнуваат низ серија на третмани, не почесто од 10-15 дена што пак зависи од состојбата на кожата, проблемот, но и секако од посакуваната брзина за постигнување на ефектите. Неинванзивни, нежно, безболно, стерилно, ефикасно, со веднаш двоен ефект на моментално видливи резултати како и пролонгиран ефект на активацијата на забрзана регенерација на базалните клетки.

Лесно, кратко, времетраење на третманот е 10 минути. Апсолутно безбедно, без никакви несакани ефекти.
Цена: 1.000,00 денари третман

La Bellezza Center
Естетска и Медицинска Козметологија 
Адреса: булевар Видое Смилевски Бато број 3 & 7
Телефон: +389 70 222 601 / +389 2 2430 432 / +389 75 222 601
Е-mail: info@labellezza.com.mk