Wednesday, May 18, 2022
spot_img
домаSlim & BodyЗамрзнување на масно ткиво: најнов модел на КРИОЛИПОЛИЗА

Замрзнување на масно ткиво: најнов модел на КРИОЛИПОЛИЗА

Најнов модел на криолиполиза која оди со наизменично загревање и ладење на делот од телото што се третира. Ефикасноста на третманите подобрена за 30% од обичната криолиполиза. СЛИКА: 3Д приказ на дејството на Криолиполизата. Креирање на ВАКУМ и таргетирано 🌬замрзнување❄️ на масното ткиво без притоа да го оштети локалното.

Cryolipolysis е не-инвазивна процедура која нежно и ефикасно ги отстранува маснотиите од определени области од телото кои не реагирале на традиционалната исхрана и вежби. Клиентите можaт да имаат забележливи резултати во проблематичните области – половината, грбот , надлактици, бутини, колкови итн, но и обезбедување на целокупната контура нa телото!

Cryolipolysis fat freeze slim machine 2018

Според регистрација се однесува на медицинско помагало кое се користи за уништување на масните клетки. Принципот се потпира на контролиранo наизменично загревање и ладење за не-инвазивни локални намалувањa на масни депозити и преструктуирање нa контурите на телотo. Изложеностa на ладење е поставена така што тоа предизвикува клеточна смрт на поткожното масно ткиво без очигледна штета на кожата. Постапката е најавена како нехируршка алтернатива на липосукција.

Најновиот модел на криолиполиза има 3 вида на рачки за различна намена како и една extra large рачка со супер јак ефект и погодна за лица односно делови на телото со поголема масна површина. Паралелно со криолиполизата, работат и ласери за загревање на телото, дополнително топење на масните наслаги и побрза елиминација на деградираните масни клетки. Ефектите се видливи во првите 24 часа преку излачените масти во урината.

Цени на услугите 

ПАКЕТ ЗА СЛАБЕЕЊЕ СО КРИОЛИПОЛИЗА: Cool sculpt pack
10 третмани х 30 минути = 6.000 денари

НАПОМЕНА: Криолиполизата може да се користи во пакет со други процедури како ултра звук, интензивен и фокусиран ултразвук (ХИФУ), ЛПГ, EMSculpt, лимфна дренажа во скафандер. За одредување на пакет, потребен е преглед од лекар со цел да се одреди што е најдобро за вашето тело односно тип на проблем (масно ткиво, целулит, висната кожа).

ВИДЕО: Како функционира криолиполизата и процесот на замрзнување?

La Bellezza Center 
Естетска и Медицинска Козметологија 
Адреса: булевар Видое Смилевски Бато број 3 & 7
Телефон: +389 70 222 601 / +389 75 222 601
Е-mail: info@labellezza.com.mk

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular