Monday, July 15, 2024
spot_img
домаНовости и БлогПРП (PRP) Метода: стимулација на матични клетки со GROWTH FACTOR

ПРП (PRP) Метода: стимулација на матични клетки со GROWTH FACTOR

ПРП методата е природен еликсир на младоста со кој треба да се започне навреме за да се успори стареењето. Anti-aging медицината е се уште прилично нова гранка која покрај со неоперативно подмладување се занимава и со превенција на стареењето.

Автологна Биостимулација на Матични Стем Клетки со GROWTH FACTOR

Третманите со природни супстанци се секогаш хит низ светот. ПРП (PRP) методата или platelet rich plasma не само што подмладува туку и потполно ја регенерира и ревитализира кожата. Тоа се постигнува со примена на growth factor (ГФ), фактор на раст на клетките! Факторот на раст е клеточен протеин кој е вклучен во одредени природни механизми на регенерација на кожата. Тој влијае на:

  • засилена синтеза на колагенот и еластинот;
  • стимулира раст и репродукција на клетките;
  • ја обновува капиларната мрежа;
  • го забрзува зараснување на раните, стриите и други лузни

Процесот на стареење не можеме да го сопреме, но можеме да го успориме со методата на создавање на нови млади клетки!

Методата се базира на стимулација на матичните (СТЕМ) клетки. Пред се, се вади сопствена крв од вена. Потоа, истата лабораториски се обработува преку процес на центрифугирање. На тој начин, се одвојуваат плазмата богата со тромбоцити, плателети од останатите крвни елементи. Вака обработената плазма богата со плателети и фактори на раст, се аплицира на кожата на одредена регија (лицето, врат и/или деколте) со што започнува процесот на биостимулација и регенерација преку сопствени механизми. Апликацијата на PRP третманот трае околу 15-20 минути, а целиот третман вклучувајќи го и процесот од земање на крв до обработка, трае и до 30-40 минути.

Автологната биостимулација со фактор на раст е најприроден начин на подмладување на кожата! Се користат исклучиво сопствени ресурси, вашата сопствена крв. Од неа се изолира плазмата, а пак од плазмата тромбоцитите. На крај, од тромбоцитете се изолира факторот на раст. Супстратот со посебна техника се враќа под кожата.

Не треба да се заборави дека не старее само кожата туку и масното ткиво под неа (кое пак изобилува со stem-матични клетки) и ја губи својата конзистенција. Со овој третман опфатено е и тоа!

Опасност од алергиски реакции е исклучена затоа што се работи со сопствени ресурси. Овој третман го зајакнува имунитетот на кожата, а со годините имунолошкиот систем на телото опаѓа па во телото се случуваат одредени промени, а првите знаци се одразуваат на кожата.

НЕ Е ПРЕМНОГУ АКО СЕ КАЖЕ – НОВА КОЖА ЗА 100 ДЕНА.

ПРП Класик: 6.000 денари, ПРП терапија за подмладување со матични клетки, метода за подмладување користејќи ја сопствена крв на пациентот. Дополнително се користи и моќта на лекување која ја имаат тромбоцитите и факторите на раст во крвта, како би се стимулирала реакцијата на матичните клетки. ПРП со биостимулатори: 7.000 денари, терапија за подмладување со матични клетки, метода за подмладување користејќи ја сопствена крв на пациентот. Дополнително се користи и моќта на лекување која ја имаат тромбоцитите и факторите на раст во крвта, како би се стимулирала реакцијата на матичните клетки. ПРП методата може да е збогатена и со дополнителни биостимулатори. ПРП со хијалурон: 7.000 денари, терапија за подмладување со матични клетки, метода за подмладување користејќи ја сопствена крв на пациентот. Дополнително се користи и моќта на лекување која ја имаат тромбоцитите и факторите на раст во крвта, како би се стимулирала реакцијата на матичните клетки. ПРП методата може да е збогатена и со дополнителни биостимулатори и хијалуронска киселина. ПРОМОТИВНИ ЦЕНИ ЗА ПАКЕТ ОД 3 ПРП третмани:
  • Комбинација од сите 3 вида на ПРП, цена: 17.000 денари.
  • 3 х третмани со класичен ПРП, цена 15.000 денари.
  • 3 х третмани со ПРП со хијалурон или биостимулатори, цена: 18.000 денари.
Цена за ПРП РегенЛаб процедурата изнесува 9.000,00 денари и се работи исклучиво со Регенлаб/RegenLab.  REGENLABRegen Lab is a global leader in products for autologous regenerative medicine based on freshly prepared platelet rich plasma (platelet concentrate) 

La Bellezza Center  31 години искуство во медицина, естетика и козметологија Адреса: бул. Видое Смилевски Бато број 3 & 7 – Естетска дерматологија и медицинска козметологија Телефон: +389 70 222 601 /  +389 75 222 601 Е-mail: [email protected]

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular