Wednesday, February 28, 2024
spot_img
домаfacialsVampire Facial - третман за мажи со ПРП метода

Vampire Facial – третман за мажи со ПРП метода

Биостимулација со фактор на раст Growth factor ДРАКУЛА МЕТОДА (ПРП Метода) – НАЈПРЕСТИЖНА МЕТОДА ЗА ПОДМЛАДУВАЊЕ ВО СВЕТОТ!

ПРП методата е природен ЕЛИКСИР НА МЛАДОСТА со кои треба да се започне навреме за да се успори стареењето. Anti-aging медицината е нова гранка која одсем со неоперативно подмладување се занимава и со превенција на стареењето.

Третманите со природни супстанции како хијалуронот или СТЕМ-матичните клетки се моментално ХИТ во светот. 

Револуционерна метода не само во подмладување туку и во потполна регенерација и ревитализација на кожата со примена на епидермал growth factor (ГФ) , фактор на раст на клетките! ГФ е клеточен протеин кој е вклучен во одредени природни механизми на регенерација на кожата. Тој влијае на засилена синтеза на колагенот и еластинот и стимулира раст и репродукција на клетките, ја обновува капиларната мрежа, го забрзува зараснување на раните, стриите и други лузни.

Epidermal growth factor stimulates cell growth and differentiation by binding to its receptor, EGFR. Human EGF is a 6-kDa protein with 53 amino acid residues and three intramolecular disulfide bonds. 

Процесот на стареење не можеме да го сопреме но можеме да го успориме со методата на создавање на нови млади клетки. Методата се базира на стимулација на СТЕМ КЛЕТКИТЕ – матични клетки. Матичните клетки на кожата реагираат заедно со фактор на раст кои се добива од сопствената крвна плазма. Со оваа метода се подобрува и растот на косата. Тоа се постигнува со стимулација на фоликулите на влакната. Автологната биостимулација со фактор на раст е најприроден начин на подмладување на кожата.

Се користат исклучиво сопствени ресурси, вашата сопствена крв. Од неа се изолира плазмата, а пак од плазмата тромбоцитите. На крај, од тромбоцитете се изолира факторот на раст. Супстратот со посебна техника се враќа под кожата.

Не треба да се заборави дека не старее само кожата него и масното ткиво под неа (кое пак изобилува со stem-матични клетки) и ја губи својата конзистенција. Со овој третман опфатено е и тоа!

Опасност од алергиски реакции е исклучено затоа што се работи со сопствени ресурси. Овој третман го зајакнува имунитетот на кожата, а со годините имунолошкиот систем на телото опаѓа па во телото се случуваат одредени промени, а првите знаци се одразуваат на кожата. На неодамнешниот стручен конгрес во Женева своите искуства ги преставија клиники од Швајцарија, Италија, Белгија, Франција, Јапонија. Нема сомнение дека Биостимулација ГФ денес е највисокиот домет во нехируршкото подмладување.

НЕ Е ПРЕМНОГУ АКО СЕ КАЖЕ – НОВА КОЖА ЗА 100 ДЕНА.

Примената на ГФ навистина преставува ланец која сите овие години недостасуваше во морето на anti ageing процедури. За разлика од сите останати методи кои имаат моментален ефект, со ГФ трајно вложувате во квалитетот на својата кожа.

ПО ШТО ОВАА МЕТОДА СЕ РАЗЛИКУВА ОД ДРУГИТЕ МЕТОДИ ЗА ПОДМЛАДУВАЊЕ?

Спојот на специфична техника на апликација и хемиското дејство на ГФ, ја прави оваа метода посебна. На квалитетот на кожата се работи и однадвор и одвнатре. ГФ има КУМУЛАТИВНО дејство. После 100 дена во кожата се регистрира потполно нов колаген со што кожата добива на цврстина. Недостатоците како проширени пори, линии и фини брчки, лузни од акни, старечки или флеки од друго потекло стануваат помалку видливи со што максимално добивате на квалитетот на кожата во целина. Тоа значи дека кожата изгледна помлада, свежа и одморена кожа и тоа на подолги стази.

Кога треба да се започне со Growth Factor? После 30-тата, а според старосната доба, состојбата и потребите на кожата дерматологот припрема посебен режим.

Постојат повеќе методи на изведба на ПРП. Исклучиво лекар, дерматолог, ја одредува техниката на изведба на ПРП спрема состојбата на кожата и целта на процедурата – подмладување, затварање на проширени пори, лечење на свежи или стари лузни од акни и лузни од друга повреда, стрии, хиперпигментации, пополнување на брчки и слично.

Цена за ПРП процедурата се движат од 6.000,00 до 8.000,00 денари (Регенлаб Сет) во зависност од фирмата на препаратот.

La Bellezza Center 
Естетска и Медицинска Козметологија 
Адреса: булевар Видое Смилевски Бато број 3 & 7 – Естетска и Медицинска Козметологија
Телефон: +389 70 222 601 / +389 2 2430 432 / +389 70 268 009
Е-mail: [email protected]
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular