Friday, April 19, 2024
spot_img
домаБотоксЛице на дупнат балон: Зошто е важно...

Лице на дупнат балон: Зошто е важно…

ЛИЦЕ НА ДУПНАТ БАЛОН: ЗОШТО УМЕРЕНОТО ДОЗИРАЊЕ ВО МЕДИЦИНАТА Е НАЈВАЖНО?

Медицината, а и самата дерматологија се науки за кои е потребно големо знаење, но и посветување на повеќе од 10 години од својот живот за стекнување со диплома. Од друга страна пак, естетската козметологија може да се практикува и од останати струки. Но, каде лежи основната разлика?
 
Кожата, а и самите клетки во нашиот организам се жива материја и треба перфектно да ги владееме нивните циклуси на раст, делба, природна смрт, регенерација и слично. На тој начин, ќе знаеме:
  • Како да ја погодиме доволната количина (перфектната доза) која е најкомпактабилна за вашиот проблем; 
  • Како максимално да ги стимулираме процесите, со минимум стимул или траума;
  • Како функционираат препаратите со кои работиме на клеточно ниво.

ФАЦА НА ДУПНАТ БАЛОН: ТОЧНА ПРОЦЕДУРА, НО УТНАТА ДОЗА

Точно е дека и „курсист“ може да работи на вашето лице, точно е дека може и навистина да е истрениран за апликација, но една од најчестите грешки кои тие без медицинско или пак дерматолошко познавање ги прават е погрешна количина на доза. Затоа, често може да видиме „преполнети“ лица, напумпани како балон. Тоа особено е важно при апликации на дермални филери на регии како подочниците.

Подочниците се регија каде секогаш помалата доза игра подобра улога. Секако, на долг рок. Тука важи основното правило: “Less is more” односно „помалку е всушност повеќе, подобро“. Но истото правило важи дури и на микрониво при користење на препарати за козметика. Можете да ги купите најскапите продукти, но тие ако не се соодветни за вашата кожа, нема да ви помогнат!

Истото правило важи и за можеби најупотребуваната процедура во естетската медицина: BOTOX.

За повеќе информации, контактирајте не. Вршиме комплетни прегледи за нашите клиенти со тим од специјалисти и врвни лекари. Препорачуваме од најсовремени процедури до најосновните прилагодувања за долготрајни резултати. Дојдете да научите како да се борите против стареењето, иритациите, брчките и било кој останат кожен проблем.

👩‍⚕️ La Bellezza Center Skopje, over 30 years experience in skin, aesthetics & medical cosmetology.
➡️ www.LaBellezza.com.mk & [email protected]
☎️ +389 70 222 601 📞 +389 75 222 601
➡️ Address: Vidoe Smilevski Bato 3, 1000 Skopje 
➡️ Botox, Skin, Skincare, Beauty, Cosmetic, Cosmetology.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular