Friday, April 19, 2024
spot_img
домаНовости и БлогБлог и ЗанимливостиПромотивни пакети: EMSCULPT (4D) со 4 рачки!

Промотивни пакети: EMSCULPT (4D) со 4 рачки!

Ексклузивни промотивни пакети и цени за EMSCULP (4D). Цените важат за авансни уплати, а истите може да ги искористите во текот на годината. Редовната цена за еден третман е 2.000 денари сесија, а за пакет од 10 x EMSculpt третмани е 8.000 денари.

Што е EMSCULPT? Машина со која се стимулира МАКСИМАЛНА мускулна контракција (supramaximal muscle work) односно супер-преоптоварување. Тогаш нашите мускули функционираат со својот максимален капацитет, а локалниот метаболизам (со тоа и топењето на масти) е исто така максимално стимулиран.

Машината се користи за 1) слабеење и затегнување 2) мускулна хипертрофија (зголемување на волумен на мускулот) 3) мускулна хиперплазија (зголемување на бројот на мускулни влакна), а тоа што ја прави различна од останатите EMSCULPT машини е нејзиното појачано дејство и користење на 4 рачки, наместо досегашните 2.

Пред да ги разгледате пакетите, погледнете како функционира EMSCULPT на следното наше видео:

➡ ПРВ ПРОМОТИВЕН ПАКЕТ:
1 третман со ХИФУ (High Intensity Focused Ultrasound) стомак
10 третмани на криолиполиза
10 третмани со EMSCULP
Цена: 15.000 денари

➡ ВТОР ПРОМОТИВЕН ПАКЕТ:
10 третмани на криолиполиза
10 третмани со EMSCULP
Цена: 12.000 денари

➡ ТРЕТ ПРОМОТИВЕН ПАКЕТ:
10 третман со 4Д кавитација
10 третмани на криолиполиза
10 третмани со EMSCULP
Цена: 15.000 денари

➡ ЧЕТВРТИ ПРОМОТИВЕН ПАКЕТ:
10 третман со 4Д кавитација
1 третман со ХИФУ (High Intensity Focused Ultrasound) стомак
10 третмани на криолиполиза
10 третмани со EMSCULP
Цена: 18.000 денари

➡ ПЕТТИ ПРОМОТИВЕН ПАКЕТ:
5 третмани на криолиполиза
10 третмани со EMSCULP
Цена: 10.000 денари

➡ ШЕСТТИ ПРОМОТИВЕН ПАКЕТ:
1 третман со ХИФУ (High Intensity Focused Ultrasound) стомак
10 третмани со EMSCULP
Цена: 10.000 денари

➡ СЕДМИ ПРОМОТИВЕН ПАКЕТ:
5 третмани на криолиполиза
5 третмани со лимфна дренажа
10 третмани со EMSCULP
Цена: 12.000 денари

➡ ОСМИ ПРОМОТИВЕН ПАКЕТ:
6 третмани на криолиполиза
4 третмани со лимфна дренажа
5 третмани со 4Д кавитација
10 третмани со EMSCULP
Цена: 14.000 денари

➡ ДЕВЕТТИ ПРОМОТИВЕН ПАКЕТ:
1 третман со ХИФУ (High Intensity Focused Ultrasound) стомак
10 третмани на криолиполиза
5 третмани со лимфна дренажа
10 третмани со 4Д кавитација
10 третмани со EMSCULP
Цена: 20.000 денари

20.000 стомачни за 30 минути додека лежите?

EMSculpt во суштина предизвикува 20.000 мускулни контракции за 30 минути, стегајќи ги мускулите над било каков вид на физиолошка норма и насочувајќи се кон губење на маснотии во областа на мускулите – нешто што само со стомачни вежби никогаш не може да го постигнеме. За време на овие интензивни пулсирања, мускулите интензивно испуштаат хемикалии локално. Потоа тие им сигнализираат на масните клетки во областа за да ја разградат нивната содржина и да ги ослободат како слободни масни киселини. Обилното изобилство на масни киселини ги надминува масните клетки, предизвикувајќи нивно неправилно функционирање и умирање, по што тие се метаболизираат од телото и се излачуваат како отпад.

За мускулите, во меѓувреме, се вели дека претрпуваат големи клеточни промени, задебелување и зајакнување (со енергијата на уредот која влијае на целата обвивка на стомакот). За задникот, има посебен протокол. Таму во таа регија, апаратот има за цел да ги изгради глутеалните мускули да се заокружат, без оглед на уништување на маснотии кои ја подобруваат формата во областа. Но, како навистина се чувствува тоа? Како интензивен тренинг. Освен неколку разлики! Затоа што сте легнати – не се потите или задишувате, како за време на интензивно вежбање.

Поконкретно, 30-минутниот протокол на стомачни циклуси минува низ три фази. Опипливата разлика помеѓу првите две е скоро незабележлива, со тоа што втората фаза трае подолго и е повеќе изразена од првата фаза, бидејќи машината го контрахира мускулот „илјада пати за неколку секунди“ наспроти „сто пати во неколку секунди. Лекарот го модифицира интензитетот на контракциите врз основа на желбата и подносливоста на пациентот.

Она што се чувствува како суптилно затегнување на мускулите и некои благи трнежи со интензитет од 10 или 20 проценти, растат до крајно зафаќање и повлекување нагоре со поостри удари. Вие всушност може да забележите како мускулите се издигнуваат од вашиот стомак. Третата фаза на третман е најиздржлива, според мислење на повеќето што го користеле EMSculpt. Она што се чувствува како силно работење на мускулите е резултат на низа многу бавни, намерни контракции (околу 10 во секунда) дизајнирани да исфрлат отрови или млечна киселина испуштени од мускулите до максимум, така што нема претерано зголемување и ниту една од опасностите од прекумерно вежбање. И, за волја на вистината, ниту една од болките како после вежбање.

Оваа технологија е наменета да дејствува како додаток на активниот, здрав начин на живот, а не замена за редовна и квалитетна исхрана или редовно вежбање.

👩‍⚕️ La Bellezza Center Skopje, over 31 years experience in skin, aesthetics & medical cosmetology.
➡️ www.LaBellezza.com.mk & [email protected]
☎️ +389 70 222 601 📞 +389 75 222 601
➡️ Address: Vidoe Smilevski Bato 3, 1000 Skopje 
➡️ EMSCULPT, Skin, Skincare, Beauty, Cosmetic, Cosmetology.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular