Monday, June 17, 2024
spot_img
домаБотоксPROTOX: Најбрзо растечкиот тренд на адвокатите и политичарите во светот

PROTOX: Најбрзо растечкиот тренд на адвокатите и политичарите во светот

„PROTOX односно апликацијата на ботокс кај мажи ја намали работата на пластичните хирурзи за неверојатни 40%“ – вели истражувањето на British Association of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgeons.

LAST YEAR, THE BRITISH ASSOCIATION OF PLASTIC SURGEONS REVEALED THAT COSMETIC SURGERY IS DOWN 40 PER CENT.
PHOTO: LAST YEAR, THE BRITISH ASSOCIATION OF PLASTIC SURGEONS REVEALED THAT COSMETIC SURGERY IS DOWN 40 PER CENT. Follow us at YouTube, Facebook, Instagram & Twitter – La Bellezza Center

Дел од причините поради кои нехируршките естетски процедури помеѓу кои и ботокс, се најбрзо растечки медицински тренд во светот, се следните:

  • Апликацијата трае од 10 до 20 минути;
  • Не е потребна анестезија;
  • Веднаш по апликација можете да се вратите на секојдневните активности како работа, спорт, рекреација и слично;
  • Никој нема да примети дека на вас е направена некаква процедура, но сите забележат неверојатните промени кои се сосема природни и во граница на нормално, помлади и постегнато лице и кожа;
  • Може да се постигне изглед и до 10 години помлад (во буквална смисла, кога станува збор за ботокс);
  • Процедурите не се перманентни (трајни), така да лесно може да се дозираат и аплицираат според вашите желби и побарувања.

Денес, се почесто мажите ги користат извонредните можности на естетската дерматологија и козметолошката медицина. Естетските процедури повеќе не се „екстра луксуз“ туку секојдневна потреба и рутина. Исто како одржувањето на хигиена, миењето на заби, пудрата и шминкањето, негата за кожа, така и самата инвестиција во кожата е „новото нормално“ во 21виот век.

Најголем дел од процедурите не се наменети за да изгледате „вештачки“ или пак да „го сменат вашиот личен опис“, напротив, тоа се процедури кои едноставно се тука за лекување на вашиот проблем, негово одложување или пак реверзибилна поправка. Токму затоа, потребно е искуство на стручно лице (дерматолог, пластичар хирург или пак стручен лекар за естетска медицина) со цел да се направи правилен план за вашата возраст, состојба на кожа и „проблем“.

Најпопуларниот тренд на мажите во Лондон

Тимот од Dr Tijion Esho’s clinic во Лондон, во интервју за светски познатиот Independent.co.UK, ни ја открива тајната на совршениот изглед на британските адвокати и политичари.

There is however one surprising group of people turning to botox: professionals who need to hide their emotions. Lawyers, psychiatrists, politicians, stockbrokers, detectives – there are certain people for whom keeping a straight face is paramount. So they’re turning to Botox, or, as it has been dubbed – “protox”

Зошто луѓето со ваков тип на професија се одлучуваат на Ботокс?

Како што напоменавме, ботоксот и хијалуронот треба да се сфатат како лична хигиена на лицето. Сосема е погрешено мислењето на клиентите дека првиот ботокс третман треба да се направи што подоцна. Напротив, времето за прв ботокс е токму во раните 30-ти кога и почнуваат да се појавуваат првите фини брчки. Тогаш се започнува со многу мали количини. Многу е потешко да „подмладиш“ некој во подоцнежна фаза, кога брчките се поистакнати и повидливи.

Апликацијата на ботокс може да биде во различни дози, количини како и намена, но, кај професионалци на кои им е потребно да ги скријат своите емоции, брчки, како и да ги подобрат контурите на своето лице, било кој начин на апликација е соодветен.

“Over time I’ve noticed a new wave of patients who are pursuing Botox to give them reduced or minimal expression” – вели Dr Esho во интервјуто за The Independent, додавајќи “it’s particularly common for people with “hyper-expressive” features who want to appear more calm or professional”.

I’ve seen a particular trend in professions such as law and banking, where patients in these careers feel that they will be taken more seriously.

Ботоксот ја затегнува кожата, видливите брчки се пеглаат, а се спречува појава на нови. 

Тоа е најфреквентната нехируршка естетска процедура во светот. Не постои ниту еден face lifting (затегнување на лицето) кој може така фино, елегантно, потполно да ги испегла брчките како Ботоксот. Како магија во рок од 7-10 дена по апликацијата вие ќе гледате како Ви се бришат брчките од челото, помеѓу веѓите, околу очите, а конечен резултат е до 10 години помлади.

Добро направен Ботокс третман е оној кој не се забележува

Наспроти најчестата реакција на заинтересираните пациенти дека лицето после треман ќе изгледа како „маска“ ќе го цитираме еден професор на стручен конгрес во Париз при обука на тимот во Ла Белеца Центарот, каде главна порака беше: Добро направен Ботокс третман е оној кој не се забележува. Затоа е многу важно своето лице да го доверите на посебно едуцирани доктори специјалисти во оваа област.

👩‍⚕️ La Bellezza Center Skopje, over 30 years experience in skin, aesthetics & medical cosmetology.
➡️ www.LaBellezza.com.mk & [email protected]
☎️ +389 70 222 601 📞 +389 75 222 601
➡️ Address: Vidoe Smilevski Bato 3, 1000 Skopje 
➡️ Botox, Skin, Skincare, Beauty, Cosmetic, Cosmetology.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular