Хемиските пилинзи се техника што се користи за подобрување и изедначување на текстурата на кожата. Кожата на лицето примарно се третира, а лузните може да се подобрат. Хемиските пилинзи се наменети и за да ги отстранат најповршните слоеви на кожата односно да стимулираат нивна комплетна регенерација. Овој слој е важен за тонот на кожата и служи како бариера. Дејството на процедурата се постигнува со специјален раствор што предизвикува контролирана повреда на кожата по што како резултат, процесите на заздравување на раните почнуваат да регенерираат нови ткива.

PRX T33: Иновативна синергетска формула која е револуционерен метод во дерматологијата и биоревитализацијата! Пилинзите се користат за:

  • Лекување на одредени видови на акни
  • Комплетна регенерација на кожата на лицето
  • Намалување на фините линии под очите и околу устата
  • Подобрување на кожата оштетена од сонце
  • Лекување на брчки предизвикани од оштетување од сонце и стареење
  • Подобрување на појавата на блага лузни
  • Намалување на пигментацијата, возрасните дамки, пеги…

За разлика од обичните хемиски пилинзи, најновата формула на PRX-T33 овозможува и континуирано снабдување со нов колаген во наредните месеци, пенетрира подлабоко во кожата до дермисот и стимулира длабока регенерација на кожата (не само површна), го подобрува и зајакнува тонот на кожата и ткивата.

Специјалната формула на PRX-T33 со хидроген пероксид H2O2, ја трансформира агресивната кожа со висока концентрација на TCA во нов комплетно нов производ. На тој начин, кожата е во состојба ефикасно да го стимулира и регенерира сврзното ткиво. Прочитајте повеќе за PRX-T33 со кликнување тука

Третманите се прават во неколку сесии, а препорачливи се 3 третмани. Цената на поединечен третман е 💰 3.000 денари, а на пакет од 3 третмани 7.500 денари. Најнови формули & синергерски комбинации.
🏷 Неколку слоја, специјален пост третман со синергетски материи.
🕛 25 до 40 минути, во зависност од комбинацијата.

ВИДЕО: Апликација на PRX-T33 третманите.

La Bellezza Center 
Естетска & Медицинска Козметологија 
Адреса: булевар Видое Смилевски Бато број 3 & 7 – Естетска и Медицинска Козметологија
Телефон: +389 70 222 601 / +389 2 2430 432 / +389 75 222 601
Е-mail: info@labellezza.com.mk