Wednesday, May 25, 2022
spot_img

Што е А-ПРП: CellularMatrix?

A-PRP [CellularMatrix]: Револуционерна иновација комбинирајќи два концепта на третман во еден. Комбинација на синергетско дејствување на Cellular Matrix & A-PRP метода збогатена со хијалурон! Хијалуронската киселина овозможува добра вискозност и еластицитет, додека пак А-ПРП методата ги регулира механизмите на регенерација и ја намалува катаболичната фаза на околината.

КЛУЧОТ НА УСПЕХОТ НА А-ПРП: The patient’s platelet concentrate prepared with CellularMatrix provides an autologous resevoir of growth factors from the patient’s blood. 

Што да очекувате од новата метода на RegenLab?

  • Стимулира диференцијација на матични клетки и размножување.
  • Предизвикува ангиогенеза, неоваскуларизација.
  • REGENLAB: Повеќе од 25 години клиничко искуство во хидратација на кожата и корекција на волуменот.
  • Се зголемува продукција на колаген.
  • Хијалуронска киселина е клучна молекула која има уникатен капацитет за задржување и врзување на водата, а со тоа го подобрува волуменот.

CELLULAR MATRIX е медицински препарат кој содржи 2ml на природен, неврзан (non crosslinked) хијалрон со концентрација од 20mg/ml (40 mg тотал) и дополнителни компоненти како Thixotropic Cell-separation гел и Sodium (Натриум) Citrate  антикоагулантен раствор.

Platelets – клучен фактор во обнова на ткивото и механизмите за обнова. Тие овозможуваат есенцијални фактори на раст како FGF, PDGF, TGF-ß, EGF, VEGF, IGF, кои се инволвирани во миграцијата на матичните клетки, диференцијацијата и пролиферацијата. Дополнително, плателетите ги стимулираат фибробластите и ендотелните клетки во поттикнувањето на нов екстрацелуларен матрикс и депозит како и помагаат во соодветна неоваскуаризација. Неоваскуларизација е процес на природно формирање на нови крвни садови, најчесто во форма на функционални микроваскуларни мрежи. Тие се формираат како подршка за локалната слаба перфузија односно васкуларизација и против исхемија.

Plasma – содржи многу есенцијални фактори за клетично преживување и нутриција како витамини, хормони, електролити, фактори на раст како IGF и HGF, протеини. Покрај плазма протеините, молекулите играат витална улога во процеси на коагулација и во креирање на полимер на фибрин кој користи како скелет/мрежа за миграција на нови клетки и генерирање на ново ткиво.

Клучната молекула која игра улога во хидратација и одржување на кожата е хијалуронската киселина која пак има уникатен капацитет за врзување на вода. На тој начин, ја врзува водата и дава подобар волумен (изглед), помага во стабилизација на екстрацелуларниот матрикс и стимулира миграција и пролиферација на нови клетки.

Процедурата се работи со најдобрата фирма, РЕГЕНЛАБ.

Цена за A-PRP: Cellular Matrix процедурата изнесува 12.000,00 денари. 
REGENLABRegen Lab is a global leader in products for autologous regenerative medicine based on freshly prepared platelet rich plasma (platelet concentrate).
Времетраење на процедурата: 30 минути.
Изведба на процедурата: Минимално инвазивна. За изведба на процедурата, не е потребна анестезија.

NOTE: All Regen Lab’s medical devices are made in its Swiss facility and sold worldwide through a network of subsidiaries and certified distributors.

Постојат повеќе методи на изведба на нормалната ПРП процедура, но и на најновата метода со Cellular Matrix & PRP/HA. Исклучиво дипломиран лекар, стручно лице или дерматолог ја одредува техниката на изведба спрема состојбата на кожата.

La Bellezza Center 
Естетска & Медицинска Козметологија 
Адреса: булевар Видое Смилевски Бато број 3 & 7
Телефон: +389 70 222 601 / +389 75 222 601
Е-mail: info@labellezza.com.mk

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular