Friday, April 19, 2024
spot_img
домаЕстетска козметологијаПроцедуриНАЈНОВО: Cellular Matrix, A-PRP & HA - RegenLab

НАЈНОВО: Cellular Matrix, A-PRP & HA – RegenLab

Комбинација на синергетско дејствување на Cellular Matrix & A-PRP метода збогатена со хијалурон!

CELLULAR MATRIX е медицински препарат кој содржи 2ml на природен, неврзан (non crosslinked) хијалрон со концентрација од 20mg/ml (40 mg тотал) и дополнителни компоненти како Thixotropic Cell-separation гел и Sodium (Натриум) Citrate  антикоагулантен раствор.

Хијалуронската киселина овозможува добра висозност и еластицитет, додека пак ПРП методата ги регулира механизмите на регенерација и ја намалува катаболичната фаза на околината.

Процедурата се работи со најдобрата фирма, РЕГЕНЛАБ.

NOTE: All Regen Lab’s medical devices are made in its Swiss facility and sold worldwide through a network of subsidiaries and certified distributors.

A-PRP: the patient’s  platelet concentrate prepared with CellularMatrix, provides an autologous resevoir of growth factors from the patient’s blood.

Platelets – клучен фактор во обнова на ткивото и механизмите за обнова. Тие овозможуваат есенцијални фактори на раст како FGF, PDGF, TGF-ß, EGF, VEGF, IGF, кои се инволвирани во миграцијата на матичните клетки, диференцијацијата и пролиферацијата. Дополнително, плателетите ги стимулираат фибробластите и ендотелните клетки во поттикнувањето на нов екстрацелуларен матрикс и депозит како и помагаат во соодветна неоваскуаризација. Неоваскуларизација е процес на природно формирање на нови крвни садови, најчесто во форма на функционални микроваскуларни мрежи. Тие се формираат како подршка за локалната слаба перфузија односно васкуларизација и против исхемија.

Plasma – содржи многу есенцијални фактори за клетично преживување и нутриција како витамини, хормони, електролити, фактори на раст како IGF и HGF, протеини. Покрај плазма протеините, молекулите играат витална улога во процеси на коагулација и во креирање на полимер на фибрин кој користи како скелет/мрежа за миграција на нови клетки и генерирање на ново ткиво.

  •  Се зголемена продукција на колаген.
  •  Се стимулација на матични клетки: диференцијација и пролиферација.
  •  Се стимулација на ангиогенеза, неоваскуларизација.
  •  Се подобрува волуменот.

Клучната молекула која игра улога во хидратација и одржување на кожата е хијалуронската киселина која пак има уникатен капацитет за врзување на вода. На тој начин, ја врзува водата и дава подобар волумен (изглед), помага во стабилизација на екстрацелуларниот матрикс и стимулира миграција и пролиферација на нови клетки.

Постојат повеќе методи на изведба на нормалната ПРП процедура, но и на најновата метода со Cellular Matrix & PRP/HA. Исклучиво лекар, дерматолог, ја одредува техниката на изведба спрема состојбата на кожата.

Цена за Cellular Matrix & PRP/HA процедурата изнесува 12.000,00 денари и се работи исклучиво со Регенлаб/RegenLab. 
REGENLABRegen Lab is a global leader in products for autologous regenerative medicine based on freshly prepared platelet rich plasma (platelet concentrate).
Времетраење:
30 минути.
Изведба: минимално инвазивна. За изведба на процедурата, не е потребна анестезија.

La Bellezza Center 
Естетска & Медицинска Козметологија 
Адреса: булевар Видое Смилевски Бато број 3 & 7 – Естетска и Медицинска Козметологија
Телефон: +389 70 222 601 / +389 2 2430 432 / +389 70 268 009
Е-mail: [email protected]

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular