Wednesday, May 18, 2022
spot_img
домаSlim & BodyОСМОЗА – Метод на Форсирано Излачување на Масни Клетки и Нивно Отстранување!

ОСМОЗА – Метод на Форсирано Излачување на Масни Клетки и Нивно Отстранување!

ОСМОЗА – метод на форсирано излачување на масни клетки и нивно отстранување!

Ултразвучната инверзна осмоза е метода со ефект веќе после првиот третман, а се работи за метод кои ја менува пропустливоста на мембраната на масните клетки – адипоцитите на неинвазивен начин. На овој начин брзо се менува волуменот на адипоцитите, а маснотијата форсирано се излачува – цеди по природните системи на метаболичките процеси во организмот исто како тој ден да сте имале помасен оброк

Се препорачува како третман за затегање на мускулатурата и кожата

Најефектно е при тоа дополнително да се примени и Скафандер за лимфна дренажа како би помогнале да побрзо се ослободат маснотиите од истите тие метаболички процеси (не да заостанат во организмот) и како би имале побрзи и ефектни резултати а би се чуствувале посвежи и повитални, така олеснети од метаболичкиот отпад

Инфрацрвените бранови инкорпорирани во апаратот се дополнителен ефект за побрзи и единствени резултати. Обезбедуваат опоравување на ткивото. Нивните ударни зраци се шират радијално во кожата и подкожните слоеви па на тој начин се подобрува прокрвареноста на ткивото,се подтикнува локалниот метаболизам и липолизата, а на кожата и подкожното ткиво им обезбедува еластичност која и те како е потребна после губитокот на масните наслаги, кожата да се стегне наместо да виси и изгледа грубо и виснато.

Сесијата трае еден месец – 3 пати неделно по половина час (вкупно 10 третмани)

La Bellezza Center 
Естетска Дерматологија, Медицинска Козметологија и Туристичка Агенција
Адреса 1: булевар Видое Смилевски Бато број 3 – Туристичка Агенција
Адреса 2: булевар Видое Смилевски Бато број 7 – Естетска Дерматологија и Медицинска Козметологија
Телефон: +389 2 2430 432 / +389 70 222 601 / +389 70 268 009
Е-mail: info@labellezza.com.mk

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular