Wednesday, March 22, 2023
spot_img
домаНовости и БлогLuxury Skincare Face Mask - Процедури

Luxury Skincare Face Mask – Процедури

Најново во Ла Белеца Центарот – Luxury Skincare Face Mask.

Црвена светлина: 630nm

Ја подобрува локалната циркулација и ја стимулација кожата и фибробластите да продуцираат повеќе колаген. Фибробластите го стимулираат и екстраклеточниот матрикс. На овој начин, се зајакнува еластицитетот на ткивото и се намалуваат фините линии и брчките. Сите овие ефекти водат кон подобра текстура на кожата.

Сина светлина: 470nm

Ги стерилизира бактериите и ја минимизира инфламацијата. Бактериите во акните содржат Porphyrins кои се уништуваат со сината светлина поради афинитетот и должината на зраците. Исто така, сината светлина на 470nm влијае против хиперсензитивност. Ја затегнува лабавата кожа и влијае врз намалување на порите.

Светло сина (Light Blue)

Силно дејство врз клеточен метаболизам, оксигенација како и подобрување на клеточна активност и клеточна енергија.

Зелена светлина: 520nm

Силен anti-aging ефект, стимулација за регенерација и дејство врз побрзо лекување на раните. Дејствува врз пигментите (balances the color pigment). Ја подобрува оксигенацијата и стимулира клеточна активност, а особено влијае врз МИКРОциркулацијата.

Light Green / Блага Зелена светлина

Намалува инфламација и ја балансира масната кожа, а со тоа влијае врз подобрување на состојбата на акните. Го балансира метаболизмот на потните и лојните жлезди.

Лила светлина: комбинирана Red + Blue терапија

Комбинација на овие 2 светлини прави фототераписки ефект за повеќе намени. Го подобрува лимфниот метаболизам, дејствува врз подобрување на состојбата со акните, ги зајакнува протеините како и колагенот. Промовира активација на ново ткиво.

Бела светлина (Laser light)

Длабока пенетрација во кожата (најдлабока од сите светлини) со силен anti-aging ефект кој го акцелерира ткивниот метаболизам, помага во декомпозиција на пигментации, ја подобрува структурата а со тоа и фините линии и брчките.

Жолта: 590nm

Дејството на 590nm бранова должина, има ефект врз размената на гасови особено на кислород помеѓу клетките, а со тоа делува и врз зголемена внатрешна енергија на клетките, декомпозиција на пигментации, промоција на лимфна дренажа како и подобрување на еластицитетот и активноста на клетките.

Третманот со Luxury Skincare Face маската трае 30 минути. 

ЦЕНОВНИК: 

Третман 1 = 1.000 денари. Во третманот е вклучено: Пилинг, Биомаска според потребата на кожата на лицето, Серум од полжави, Масажа на лице и терапија со Luxury Skincare Face маската (Red/White/Yellow Therapy). Пакет од 10 третмани = 6.000 денари. Динамиката на третманите е 2 пати неделно за поинтензивна ревитализација на кожата на лицето, вратот и деколтето.

Третман 2 = 1.500 денари. Во третманот е вклучено: Дијаминтска Микродермабразија, Биомаска според потребата на кожата на лицето, Серум од полжави, Масажа на лице и терапија со Luxury Skincare Face маската (Green/While Laser Therapy).

Третман 3 = 2.000 денари. Во третманот е вклучено: Мезококтели за Комплетна Ревитализација и Интензивна Нутриција на Кожата, Биомаска според потребата на кожата на лицето, Серум од полжави, Масажа на лице и терапија со Luxury Skincare Face маската (Purple Therapy: Mix of Red & Blue).

Третман 4 = 2.500 денари. Во третманот е вклучено: Мезококтели за Комплетна Ревитализација и Интензивна Нутриција на Кожата, Дијамантска Микродермабразија, Биомаска според потребата на кожата на лицето, Серум од полжави, Масажа на лице и терапија со Luxury Skincare Face маската (Purple Therapy: Mix of Red & Blue).

Третман 5 = 3.000 денари. Во третманот е вклучено: DERMAPEN, Биомаска по избор за хиперпигментации/акни/за ремоделирање на лузни, Серум од полжави, Масажа на лице и терапија со Luxury Skincare Face маската (Blue/Light-Blue Therapy & Green/Light Green Therapy).

Класичен третман на лице & Luxury Skincare Face Mask = 1.500 денари. Класичниот дерматолошки третман вклучува: Парење на лице, Мануелно чистење на лице, Пилинг, Биомаска, Масажа на лице, врат и деколте + терапија со Luxury Skincare Face маската.

La Bellezza Center 
Естетска и Медицинска Козметологија 
Адреса: булевар Видое Смилевски Бато број 3 & 7 – Естетска и Медицинска Козметологија
Facebook: La Bellezza & Instagram: La Bellezza Center
Телефон: +389 70 222 601 / +389 2 2430 432 / +389 70 268 009
Е-mail: info@labellezza.com.mk

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular